Restablir la contrasenya

Turisme rural a Molló per a la tria de mulats a Espinavell

Què són els Mulats?

 

Els Mulats són una raça de cavalls típics de la zona del Ripollès. Són robustos, forts i antigament s’utilitzaven per treballar el camp, etc. Els ramaders els crien per després vendre’ls a la fira anual d’Espinavell.

 

Molt a prop de la nostra casa rural, al Pirineu Català, es troba Espinavell, un poble amb molt d’encant i que pertany al mateix municipi de Molló.

 

En aquesta localitat el dia 13 d’octubre de cada any és un dia de celebració i compta amb la participació de molts pagesos de la zona.

 

Quan la temperatura d’estiu comença a pujar, els pagesos pugen els seus cavalls a les muntanyes del Pirineu Català i allà romanen fins a l’11 o 12 d’octubre. Durant aquests dies els ramaders recorren les muntanyes per reunir els animals i portar-los fins a la fira del municipi. Molts ramaders ocupen un parell de dies en la travessa. Es tracta d’una ruta de senderisme que es pot fer i és, sens dubte, una experiència rural única molt recomanable.

 

La nostra casa rural per a 8 persones està situada a tan sols 5 quilòmetres en cotxe d’aquest municipi. Gaudeix de la tranquil·litat de no haver de matinar molt per viure aquest esdeveniment tan especial.

 

Per gaudir d’una bona experiència, aquí van 5 recomanacions:

  1. Arribar a les 8 del matí al municipi d’Espinavell. (El pàrquing és limitat i tanquen portes molt aviat. Més tard hauries d’accedir mitjançant l’autobús llançadora).
  2. Emporta’t la teva cadira plegable i tria un bon lloc. (Els animals solen baixar entre les 10 i 11 del matí)
  3. Passeja per la fira, on podràs adquirir productes locals de qualitat.
  4. Esmorzar a la fira.
  5. Si t’agrada el senderisme, puja fins a la part de dalt de la muntanya per veure en exclusiva com treballen els ramaders per reunir el bestiar. Una cosa espectacular.

 

Evidentment, la fira té una gran repercussió mediàtica i no és un bon dia per menjar fora. A parer meu clar, el millor és tornar a la casa rural i menjar tranquil, descansar i en tot cas cap a les 16 h tornar a Espinavell per veure com carreguen als camions les cries venudes a la fira.

Imatge de C G S (CC BY-NC-SA 2.0 DEED)

Turisme rural a Molló per a la tria de mulats a Espinavell

Open chat
Hola 👋
Et podem ajudar?
Ves al contingut