Reset Password

Temps de calçots

La calçotada és molt més que un simple àpat, és una celebració de la tradició, la gastronomia i la convivència. Originària de Catalunya, aquesta festa hivernal té lloc entre els mesos de gener i març i atrau locals i visitants per igual.

 

La protagonista indiscutible d’una calçotada són els calçots, una varietat de ceba tendra que es cultiva especialment per a aquest esdeveniment. El ritual comença amb la preparació dels calçots a la brasa, on són rostits fins que la pell queda carbonitzada. Després, se serveixen en teules de terracota i s’acompanyen amb la famosa salsa romesco, elaborada amb ametlles, tomàquet, nyores i altres ingredients secrets que cada cuiner guarda amb recel.

 

Però la calçotada no es limita només a aquest plat principal. Sol ser un àpat de diversos passos, on els calçots són seguits per una varietat de carns a la brasa com són les botifarres, les costelletes i les mandonguilles. Acompanyat de pa torrat i vi negre de la zona, aquest àpat és una festa per als sentits.

 

Més enllà de l’exquisida gastronomia, la calçotada és una oportunitat per compartir moments amb amics i familiars al voltant de la taula. Les rialles, les converses animades i les històries compartides fan que aquesta celebració tingui un encant especial que perdura en el temps.

 

A Catalunya, molts restaurants ofereixen experiències de calçotada per als visitants interessats a descobrir aquesta tradició. Des de masies restaurades fins a restaurants familiars, hi ha opcions per a tots els gustos i pressupostos.

 

Prop dels nostres allotjaments rurals trobaràs una gran varietat de restaurants on gaudir d’aquesta experiència cultural i gastronòmica. Prefereixes menjar els calçots en una de les nostres cases rurals? Tenim zones exteriors amb barbacoa ideals per aquest tipus d’ocasions!

Bon profit!

Temps de calçots

Open chat
Hello 👋
Can we help you?
Skip to content